TEVÉKENYSÉGÜNK

…AVAGY, AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK:

rfth28Egy általunk 2016-ban átvett társasháznak 3 millió forint tartozása volt, a ház anyagi helyzete kilátástalannak tűnt. Egy év alatt sikerre vittük a behajtási eljárásokat, így sikerült a ház függőfolyosóját felújíttatnunk – a ház pénzéből, önkormányzati pályázati forrás segítségével.

rfth29Egy másik esetben a ház átvételét követően – a Vízművekkel való egyeztetést követően –  észleltük, hogy van olyan lakó, aki vízórásként szerepelt a ház könyveiben, de valójában nem volt a lakásban vízóra. Ez azt eredményezte, hogy az adott tulajdonostárs közel három éven át alacsonyabb közös költséget fizetett, mint amennyit ténylegesen kellett volna. Jeleztük felé a problémát és köteleztük a különbözet megfizetésére.

rfth30Az egyik általunk kezelt ház korábbi közös képviselete túlfizetést teljesített a csatornázási díjat tekintve. A közműszolgáltatóval egyeztettünk és kiderült: a ház 1.200.000,- forinttal fizetett többet a tényleges előírásnál! Ezt mi kértük visszautalni a társasház számlájára – az így befolyt összeg természetesen a házé, a lakóké.

Képek: PixPhoto